seier i Aalesund

Etterlengtet seier - knuste Aalesund

Endelig fikk vi se et Raufoss-lag som fungerte tilnærmet optimalt på Sunnmøre. Borte mot Aalesund ble det seier 4-1 - og takk for sist til gamletrener Christian Johnsen.

Annonse:

På Color Line Stadion tok vi initiativet i kampen fra start og dominerte i banespillet det første kvarteret. Da jobbet hjemmelaget seg inn i kampen, men ingen av lagene spilte seg til noen målsjanser før drøyt halvveis i omgangen.

Så ladet tidligere Raufoss-spiller Håkon Hammer børsa. Fra 20 meter føyk kula i mål bak Lauvli, utagbart helt nede ved stolperota og 1-0 til hjemmelaget.

Snudde kampen

Erlend Hustad fikk ikke klem på en heading etter innlegg fra Jan Inge Lynum minutter seinere, men nevnte Lynum var flott framme på et innlegg fra Ørsahl Nyland etter 35 minutter og utliknet fortjent til 1-1 – for øvrig etter et helt strålende angrep.

Raufoss fortsatte å trykke på. Både Lynum og Ørsahl hadde hver sin store sjanse før Adrian Hansen dukket opp på et strøkent innlegg fra Kristoffer Hay like før omgangen ebbet ut. Med ei klasseheading sørget høyrebacken for at vi kunne gå til pause med en fortjent 2-1 ledelse.

Pøste på

Etter hvilen fortsatte vi der vi slapp i 1. omgangen. Hustad var nær å øke ledelsen da han var frampå etter et innlegg fra Ørsahl, men nådde akkurat ikke ballen. Bare minutter seinere var det imidlertid Oliver Rotihaugs tur. Etter nok et flott Raufossangrep bredsidet han inn 3-1 til oss helt nede ved stolperota.

Hjemmelaget våknet litt til liv utover i kampen og satte oss under press midtveis i omgangen, uten å få uttelling. Vi hadde også våre sjanser ettersom omgangen skred fram og forsvarte oss godt kampen ut.

Satte punktum

Og det var to innbyttere som skulle få gleden av å fastsette sluttresultatet til 1-4. Torjus Engebakken hadde bare vært på banen noen minutter da han fikk en gratissjanse som keeper Myklebust reddet. Returen satte imidlertid Kodjo Somesi kontant i mål – omtrent rett fra innbytterbenken.

Med tre poeng foran en stor kontingent Raufoss-supportere på tribunen (takk skal dere ha - for et trøkk!) avanserte vi også på tabellen og viste at det bor mye mer i dette laget enn de vi har fått vist i de første kampene i årets OBOS-liga.

Kampfakta: Aalesund FK – Raufoss 1-4 (1-2)

Mål: 1-0 Håkon Hammer, Aafk (25), 1-1 Jan Inge Lynum (35), 1-2 Adrian Hansen (45), 1-3 Oliver Rotihaug (57), 1-4 Kodjo Somesi (85)

Gult kort: Eduards Emsis, Kristoffer Hay

Laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen, Jamal Deen Haruna, Kristoffer Hay – Oliver Rotihaug, Jakob Nyland Ørsahl (Viktor Fors fra 90. min), Eduard Emsis, Ryan Lee Nelson (Torjus Engebakken fra 76. min), Nicolai Fremstad – Jan Inge Lynum (Kodjo Somesi fra 85. min), Erlend Hustad (James Ampofo fra 90. min)